Porto

30-04-2016

Eergisteren stond ik nog in het Portugese Porto. De temperatuur was er aangenamer dan hier. De sfeer misschien ook wel. Porto is een stad, maar doet meer aan een dorp denken. De sfeer is gemoedelijk en de mensen zijn vriendelijk. Misschien is het alleen wel jammer dat Porto overspoeld wordt door toeristen. Natuurlijk was ik daar ook als toerist, want net zoals al die andere toeristen wilde ik deze mooie stad ook met eigen ogen zien en ook zelf ervaren.

Eerlijk gezegd had ik al heimwee naar de stad toen ik op het punt stond om deze stad te verlaten om naar huis te vliegen. Dus het zou zomaar eens kunnen dat ik ooit nog eens naar Porto zal gaan.

Het historische centrum van Porto staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Terug in ons eigen land, lag de temperatuur maar liefst 15 graden lager dan in Porto. En helaas bleek onze kachel het tijdens onze afwezigheid begeven te hebben zodat het in huis slechts 14 graden was. Onze terugkomst had niet slechter kunnen zijn!

We vlogen trouwens vanaf Zaventem in Brussel, waar een maand geleden een terroristische aanslag plaatsvond. Er waren extra controles en de wachtrijen waren lang. De extra tijd die we ingepland hadden voor het oponthoud, hadden we hard nodig.

Over 2 weken vertrekken we voor onze volgende stedentrip weer vanaf Zaventem. Het voordeel is nu dat we weten wat we kunnen verwachten.

 

Liefs,

Pieternel